تکنولوژیهای نوین، تحولات آینده
فابانیوز؛ اهمیت و درک ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین وتکنولوژیهای نوظهور در عرصههای مختلف بر هیچ کس پوشیده نیست. آینده از آن کسانی است که پیشگام هستند و از فرصت سوزیها به دور ماندهاند و بهرهگیری از فناوریهای نوین را سکوی پرواز خود به آینده قرار دادهاند. مدیران ارشد سازمانها با تصمیمسازی، حمایت و هموار کردن این مسیر پر فراز و نشیب میتوانند تسهیلگر مسیر توسعه و تسری فناوریهای نوین در مجموعههای تحت پوشش خود باشند و در خلق آیندهای شکوفا نقش بسزایی ایفا کنند. مرکز فابا با همکاری شرکت آدفا کتاب «دانش یادگیری ماشین با R، راهحل تصمیمات هوشمندانه در هزاره سوم» را بهتازگی منشر کرده است و این کتاب در جریان دومین دوره آموزشی «بانکداری نوین» با حضور مدیران عامل، اعضای هیئتمدیره و هیئتعامل بانکهای کشور رونمایی شد.
به گزارش فابانیوز؛ مهندس محمدحسن گلستانه در ۲۳ سال گذشته در زمینه ICT مشغول به فعالیت بوده است و هم اکنون مدیرعامل شرکت ارتباط دادههای فرا ایده (آدفا) است و در راستای اعتلای فرهنگسازی و توسعه فناوریهای نوین در کشور گامهایی برداشته است که از جمله آنها حمایت و اسپانسری نشر کتاب «دانش یادگیری ماشین با R، راهحل تصمیمات هوشمندانه در هزاره سوم» با همکاری مرکز فابا بوده است. او همچنین کتاب «رازهای آمازون» به قلم جف بزوس، که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد را ترجمه کرده است. گلستانه معتقد است این کتاب راهنمایی عالی برای کار آفرینان است تا بدانند بزوس از چه سالی، با چه مشکلات و تفکراتی شرکت آمازون را راهاندازی کرد و چگونه تبدیل به یک غول بزرگ در این حوزه شد.
از اینرو درک ضرورت ورود به دنیای تکنولوژیهای جدید، دستمایه گفتوگویی کوتاه با مهندس گلستانه در حاشیه رونمایی کتاب «دانش یادگیری ماشین با R، راهحل تصمیمات هوشمندانه در هزاره سوم» در دومین دوره آموزشی «بانکداری نوین» شد.
گلستانه معتقد است، آینده جهان با تکولوژیهای جدید در هم آمیخته است و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم میبایست در این مسیر گام برداریم، اما آینده از آن کسانی است که پیشگاماند و میاندیشند که چگونه با بهرهگیری از تکنولوژی و فناوریهای نوین صنعت خود را توانمند و بالنده سازند و چنانچه در این مسیر گام برندارند و با روشهای سنتی قبل به مسیر خود ادامه دهند محکوم به فنا هستند و در آیندهای نه چندان دور از گردونه رقابت بازمانده و امکان جبران و بازگشت را از دست خواهند داد.
او با تاکید بر اینکه بقا و حیات سازمانها نیازمند ورود و بهرهگیری از فناوریهای نوین است میگوید: «برای شکوفایی و بالندگی صنعت و همچنین باقی ماندن در بازارهای رقابتی نیازمند بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین هستیم و صنایعی که زودتر توانستهاند از خدمات این تکنولوژیها بهره برند موفقتر خواهند بود، چراکه میان سازمانها و نهادهای سنتی و بیبهره از تکنولوژیهای مدرن با سازمانهای بهرهمند از خدمات و تکنولوژیهای مدرن تفاوت بسیاری درکسب نتایج و خروجیها وجود دارد.»
مدیرعامل شرکت آدفا میگوید: «مرکز فابا به خوبی ضرورت بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین را در صنعت بانکداری درک کرده و در این راستا گامهایی را بر داشته است که از جمله آنها برگزاری نشستهای تخصصی بانکداری نوین و روزآمدی مدیران و چاپ و نشر کتابهایی در این حوزه است. شکلگیری این جریانها به فرهنگسازی بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین در میان مدیران سازمانها و نهادها کمک شایانی خواهد کرد.»
اهمیت و ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین و تکنولوژیهای نوظهور، آنجایی خود را نشان میدهد که اگر از آن غافل بمانیم شاید در آینده وجود نداشته باشیم و آنقدر مهم است که نباید لحظهای در بهکارگیری از آن غافل شویم، چرا که تغییر و تحولات ناشی از تحول دیجیتال امروزه به وضوح در سطح جهانی به چشم میخورد و موجب بروز تفاوتهای چشمگیری در بازارهای بینالمللی شده است.
گلستانه در ادامه می گوید: «وقتی میگوییم تحول دیجیتال، منظور چیست؟ برای تحول دیجیتال در یک سازمان میبایست باورهای سنتی کسبوکار به نحو اساسی دگرگون شود، در حال حاضر بزرگترین دارایی اطلاعاتی یک سازمان، کلان داده است که امنیت، نگهداری و در دسترس بودن آن برای هر سازمانی از اهمیت برخوردار است، اما نگاه صرف به این موضوع در دنیا برای ۱۰ سال گذشته است، موضوعی که امروز مطرح است تحلیل کلان دادهها است، تا بتوانند این اطلاعات را به شیوهای نوآورانه تحلیل و پردازش نمایند، تا با کشف خودکار الگوها و روندها در تصمیمگیریها به شیوهای مناسب از آنها بهرهبرداری نمایند. امروزه سازمانها بدون تحلیل اطلاعات نمیتوانند پیشرو و موفق باشند.»
یادگیری ماشین در زبان R یکی از نرمافزارهای بسیار کاربردی و پیشرو برای تحلیل کلان داده است. سازمانهای علاقهمند به تحلیل اطلاعات میتوانند از این نرمافزار بهره برند؛ چرا که هم از لحاظ کاربردی شناخته شده است و هم در سطح جهانی در صنایع مختلف در حال اجرا است.
وی در رابطه با اینکه آیا بانکها در زمینه تحلیل کلان داده اقدامات درخوری به انجام رساندهاند، چنین توضیح داد: «در حال حاضر بانکها یکی از سرمایهگذاران برتر در این صنعت هستند و اغلب بانکها درکشور مدعی تحلیل و استفاده از کلان داده و آنالیز اطلاعات هستند. در طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در زمینههای مهمی از جمله سیستمهای مدیریت ریسک، کشف و پیشگیری از کلاهبرداری، بازاریابی و ارتباط با مشتریان، تحلیل عادات خرید یا نحوه مصرف مشتریان، مبارزه با پولشویی، نظارت و …. انجام شده است ، البته سرعت آن در بانکهای مختلف براساس استراتژی حکمرانی داده متفاوت است و قطعا هنوز در ابتدای راه هستیم.»
مهندس گلستانه همچنین در رابطه با ضرورت بهرهگیری از تکنولوژی نوین و تحلیل کلان دادهها در شرکتهای پرداخت الکترونیک گفت: «شرکتهای PSP بهصورت گسترده میتوانند از تحلیل کلان داده در کسبوکار خود بهره برند، در باشگاه مشتریان میتوانند از طریق سیستم با توجه به اهداف و چشماندازی که مد نظر دارند برنامههای خود را عملی نمایند. برای نمونه، میتوانند بخشی از مشتریان خود را در تراکنشها با درصدهای بسیار جزئی و کم سهیم نمایند و به راحتی نتایج حاصله را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.»
تکنولوژیهای نوین، سرعت تغییر و تحولات زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است و دگرگونیهای عمیقی را در لایههای مختلف زندگی انسان ایجاد کرده است. از اینرو آینده دنیا از آن تکنولوژیهای نوین است و اجتناب از آن امکانپذیر نیست